Sök
Handbok för innehavare av elanläggningar
Som innehavare av en elanläggning har du ett stort ansvar för att se till att din elanläggning är säker och att ingen kommer till skada på grund av de..
Arbete vid risk för elektrisk fara
Att skapa elsäkerhet i arbetslivet är en arbetsmiljöfråga. Arbetsgivaren har det yttersta ansvaret för att se till att arbetstagaren inte utsätts för..
Handbok för elinstallationsföretag
Den här handboken riktar sig i första hand till dig som driver ett elinstallationsföretag eller som har någon annan roll i företagets arbete med elins..
När du ska tillverka eller sälja produkter
Den här broschyren är till för dig som på något sätt tillhandahåller elektriska produkter, eller funderar på att börja med det. Här får du en översikt..
Arbete vid elektrisk fara
Att arbeta med elinstallationer eller i närheten av elanläggningar kan medföra risker. El är farligt, och därför måste både arbetsgivare, innehavare o..
Elsäkerhetslagen
Den 1 juli 2017 trädde elsäkerhetslagen i kraft. Genom lagen fick Sverige ett helt nytt system för vilka krav som gäller för den som utför elinstallat..
Regelsamling inom elsäkerhetsområdet
Här hittar du alla regler inom elsäkerhetsområdet samlade i ett och samma dokument. Regelsamlingen innehåller såväl övergripande lagstiftning som regl..
Anläggningar A-Ö
På följande sidor hittar du information som riktar sig till innehavare av särskilt utvalda anläggningstyper som till exempel campingplatser och vägbel..
Vid anmälan och tillsyn av vägbelysning
Brister i en vägbelysningsanläggning ska åtgärdas omgående, oavsett om du upptäcker dem själv eller om någon annan har informerat dig. Finns det perso..
Ombyggnad av vägbelysning
För ombyggnad av anläggningen behöver du anlita ett elinstallationsföretag som finns i Elsäkerhetsverkets företagsregister.