Sök
Fakta om försäljningsförbud
Varje år kontrollerar Elsäkerhetsverket omkring 400 produkter varav 30 procent får försäljningsförbud. Ett försäljningsförbud innebär bland annat att ..
Elfiltar och värmedynor
Varje år inträffar flera olyckor med elfiltar och värmedynor. Olyckorna beror i många fall på att värmetrådarna i filten eller i dynan kommer i kontak..
Spisar
Att köpa en ny spis innebär inte bara val av färg, material och effekt. Du bör dessutom tänka på att spisen ska passa ihop med elinstallationen i ditt..
Krav och märkning på elprodukter
Elektriska produkter som säljs inom Sverige och EU måste uppfylla vissa säkerhetskrav och skyddskrav. Flera av kraven hör ihop med den märkning som fi..
Pool
El och vatten kan vara en farlig kombination. För att din pool utomhus ska vara säker är det är viktigt att du följer tillverkarens anvisningar och in..
Ångduschar och bubbelbadkar
Om du ska köpa en ångdusch eller ett bubbelbadkar, tänk på att det ska finnas märkuppgifter.
Vad gör en elprodukt säker?
Som användare ska du alltid förvissa dig om att din produkt är säker. Du ansvarar också för att produkten används och underhålls på ett sätt som inte ..
Att dra skarvsladd till julbelysning genom fönster är en risk
Dra inte sladden genom fönstret när du sätter upp julbelysning på balkongen eller i blomsterlådor. Sladden kan klämmas sönder och risken för brand ell..
Kapslingsklasser
För elektrisk eller elektronisk utrustning i krävande miljöer, där damm, korrosiva ämnen, fukt och vatten kan tränga in, är det mycket viktigt att ha ..
Risker med el vid översvämning
Under de kommande dagarna varnar SMHI för mycket stora regnmängder på olika håll i landet. Regnvädret kan orsaka extremt höga flöden i bäckar och vat..