Sök
Elolycksfallsrapporter
Genom att följa upp elolyckor får vi kunskaper om vilka risker som finns med el och hur olyckor och tillbud kan förebyggas. Alla elolycksfall och till..
Jämställdhet i marknadskontrollen
Elsäkerhetsverket kontrollerar elprodukter för att försäkra att de är el- och brandsäkra samt att de uppfyller EMC-bestämmelserna. I vårt uppdrag i at..
Vid åska, ras eller översvämning
Klimatförändringarna i Sverige gör att medeltemperaturen stiger, medelnederbörden ökar och intensiteten i de kraftfullaste skyfallen blir större. Dett..
Klimatsäkra din anläggning
På följande sidor kan du som anläggningsinnehavare läsa om vad du behöver tänka på i samband med översvämning, ras eller åska.
Anpassa befintlig anläggning
Anläggningsinnehavare behöver se över om deras anläggningar ligger i riskområden för översvämningar, ras och skred och anpassa anläggningarna till det..
Klimatanpassad elsäkerhet
Klimatförändringarna i Sverige gör att medeltemperaturen stiger, medelnederbörden ökar och intensiteten i de kraftfullaste skyfallen blir större. Dett..
Innehavare av eldistributionsnät
Ökade skyfall och nederbördsmängder, höjda havsnivåer, jordskred och ras är effekter av klimatförändringar som får konsekvenser för elsäkerheten i Sve..
Fysisk planering och nybyggnation
Vid fysisk planering och nybyggnation är det viktigt att förebygga klimatrelaterade elsäkerhetsrisker. Elsäkerhetsverket har tagit fram en åtgärdssteg..
Förhindra skador vid översvämning och ras
Elanläggningen och den elektriska utrustning som ansluts till anläggningen i din bostad kan skadas av ras, skred, översvämning eller åska. Detta medfö..
Elrelaterade bränder i bostäder 2018-2022
Elsäkerhetsverkets rapport omfattar elrelaterade bostadsbränder för 2018-2022, samt analyser och trender utifrån startobjekt, bostadstyp, startutrymme..