Sök
Lantbruk
Lantbrukets elanläggningar och elektrisk materiel är extra utsatta för hårt slitage och stora påfrestningar. För att ingen ska skadas eller utsättas f..
Anläggningar A-Ö
På följande sidor hittar du information som riktar sig till innehavare av särskilt utvalda anläggningstyper som till exempel campingplatser och vägbel..
LEDARE - Elsäkerhetsverket förberedda på 2024
Stefan Hultquist, regionchef på Elsäkerhetsverket, inleder årets första nyhetsbrev med en blick framåt på några av 2024 års arbetsområden enligt reger..
Kabelförläggning - vad gäller?
Vi får ofta frågor som rör verksamhetstypen Kabelförläggning och den tidigare behörigheten BB3. Här reder vi ut begreppen.
Hur står det till i solcellsbranschen?
Solcellsbranschen i Sverige är inne i en dynamisk period med flera intressanta områden som utvecklas. Mikael Carlson, teknisk expert på Elsäkerhetsver..
Utförande
Alla elanläggningar är unika. Det är därför viktigt att du lär känna din egen specifika anläggning så att du lättare kan se vilka risker för elektrisk..
Tre uppdaterade handböcker på plats
Nyligen trädde nya föreskrifter för utförande, skyltning och kontroll av starkströmsanläggningar och elektrisk utrustning ikraft. Elsäkerhetsverket ha..
Omgivande miljö
Alla elanläggningar är unika. Det är därför viktigt att du lär känna din egen specifika anläggning så att du lättare kan se vilka risker för elektrisk..
Ny handbok gör ansvaret för elanläggningar tydligare
Elsäkerhetsverket vill göra det enklare för den som har ansvar för en elanläggning att ta hand om den på rätt sätt. Därför ger vi nu ut Handbok för in..