Sök
Område 2 - Elsäkerhet i hemmet, inne och ute
Vilka produkter kan man använda utomhus? Är det farligt med fukt, vatten och el? Vad betyder varningsskyltarna?
IP-klasser för märkning av fuktskydd
Om en elektrisk produkt ska användas i miljöer där damm, rost, fukt eller vatten kan tränga in, är det viktigt att den är märkt med vilket fuktskydd, ..
Vid åska, ras eller översvämning
Klimatförändringarna i Sverige gör att medeltemperaturen stiger, medelnederbörden ökar och intensiteten i de kraftfullaste skyfallen blir större. Dett..
Klimatanpassad elsäkerhet
Klimatförändringarna i Sverige gör att medeltemperaturen stiger, medelnederbörden ökar och intensiteten i de kraftfullaste skyfallen blir större. Dett..
Klimatsäkra din anläggning
På följande sidor kan du som anläggningsinnehavare läsa om vad du behöver tänka på i samband med översvämning, ras eller åska.
Kapslingsklasser
För elektrisk eller elektronisk utrustning i krävande miljöer, där damm, korrosiva ämnen, fukt och vatten kan tränga in, är det mycket viktigt att ha ..
Anpassa befintlig anläggning
Anläggningsinnehavare behöver se över om deras anläggningar ligger i riskområden för översvämningar, ras och skred och anpassa anläggningarna till det..
Fysisk planering och nybyggnation
Vid fysisk planering och nybyggnation är det viktigt att förebygga klimatrelaterade elsäkerhetsrisker. Elsäkerhetsverket har tagit fram en åtgärdssteg..
Förhindra skador vid översvämning och ras
Elanläggningen och den elektriska utrustning som ansluts till anläggningen i din bostad kan skadas av ras, skred, översvämning eller åska. Detta medfö..
Åska och åskskydd
Ett blixtnedslag kan förstöra både kyl, frys och TV i ditt hem och i värsta fall orsaka brand. Även om det finns överspänningsskydd så är det säkraste..