Sök
Vad innebär egenkontroll?
Egenkontrollprogrammet är de rutiner som ett företag behöver ta fram för att elinstallationsarbete ska utföras av personer med rätt kompetens, på rätt..
Ansvaret för elanläggningen
Alla bostäder har en elanläggning, som i sin tur har en innehavare. Det är innehavaren som ansvarar för att elanläggningen är säker. Ansvaret innebär ..
Så påverkas du som anläggningsinnehavare
Den 1 december 2022 började Elsäkerhetsverkets tre nya föreskrifter för starkströmsanläggningar att gälla. Den här informationen beskriver övergripand..
Så påverkas du som arbetar med elinstallationer
Den 1 december 2022 började Elsäkerhetsverkets tre nya föreskrifter för starkströmsanläggningar att gälla. Ditt företag är ett av cirka 14 000 elinsta..
Vägbelysning
Vi ger tips och goda råd till dig som ansvarar för en anläggning med vägbelysning.
Förändrat klimat kan innebära risker för elsäkerhet
Stigande medeltemperaturer och ökad nederbörd kan få konsekvenser för elsäkerheten. I Elsäkerhetsverkets handlingsplan för klimatanpassning presentera..
Växande marknad för laddboxar utmanar säkerhetstänk
Utvecklingen är snabb och ibland låter tillverkare affärsmässiga beslut gå före säkerhet och korrekt märkning. Här berättar Joel Lee Antman, inspektör..
Tillsyn av småbåtshamnar
Småbåtshamnar är platser där många rör sig under framförallt sommarhalvåret och där elanläggningen kan utsättas för hårt slitage. Det är viktigt att e..
Störande solceller får försäljningsförbud
Elsäkerhetsverket har kontrollerat störande komponenter i solcellspaneler från sammanlagt elva olika företag. Av dessa fick tre försäljningsförbud då ..
Allvarliga resultat då värmefläktar och element testats
Elsäkerhetsverket har deltagit i ett marknadskontrollprojekt inom EU som rör värmefläktar, konvektorelement, oljefyllda element och strålvärmare. Enba..