Sök
Andra som jobbar för en jämställd elbransch
Här är några svenska organisationer och nätverk som aktivt arbetar med jämställdhet. De erbjuder resurser och stöd, nätverkande, mentorskap och karriä..
Om något går fel
Vad ska du göra om en elprodukt du har köpt inte är säker? Eller om du misstänker att elinstallationsarbetet du fått hjälp med är felaktigt eller farl..
Svar på vanliga frågor om elutbildning
Att arbeta med el kan vara farligt om du gör fel. När du utbildar dig kan det därför vara bra att ställa dig frågan vilka regler som gäller under utbi..
Krav för AL
För att få en auktorisation lågspänning, AL, ställs ett utbildningskrav och ett krav på praktisk erfarenhet. Kraven regleras i Elsäkerhetsverkets före..
Krav för A
För att få en fullständig auktorisation, A, ställs ett utbildningskrav och ett krav på praktisk erfarenhet. Kraven regleras i Elsäkerhetsverkets föres..
Omgivande miljö
Alla elanläggningar är unika. Det är därför viktigt att du lär känna din egen specifika anläggning så att du lättare kan se vilka risker för elektrisk..
Kabelförläggning - vad gäller?
Vi får ofta frågor som rör verksamhetstypen Kabelförläggning och den tidigare behörigheten BB3. Här reder vi ut begreppen.
Utländska meriter
Om du vill arbeta med el i Sverige finns inget krav på att du måste ha en auktorisation som elinstallatör. Däremot måste du ingå i ett elinstallations..
Våra kontor
Elsäkerhetsverkets huvudkontor ligger i Kristinehamn. Vi har även regionkontor i Stockholm, Hässleholm och Umeå.
Om pdf-format
För att kunna öppna dokument i pdf-format måste du installera gratisprogrammet Adobe Reader.