Sök
Checklista för kontroll av elanläggning
För att underlätta för dig som innehavare av en elanläggning, har vi tagit fram en checklista som du kan använda när du kontrollerar anläggningen och ..
Säker el utomhus
Ström leds bättre i fuktiga miljöer än i torra. Var därför uppmärksam när du är utomhus och använd bara uttag, sladdar och elektriska verktyg som är a..
Säkerhetsrisker med solcellsanläggningar
Utbyggnaden av solcellsanläggningar i Sverige går snabbt. Ändå ligger vi fortfarande en bra bit efter flera av våra europeiska grannländer. Det positi..
Så förebygger du elolyckor hemma
En vanlig uppfattning är att hushållsel är ofarlig. Inget kan vara mer fel. Elen som finns i våra hem kan ge allvarliga skador och i värsta fall leda ..
Robotgräsklippare
Elektriska robotgräsklippare blir allt vanligare i våra trädgårdar. Rätt använda bör de fungera bra men några saker kan vara värda att uppmärksamma.
Elbesiktning i bostäder
Regeringen gav Elsäkerhetsverket i december 2021 i uppdrag att utreda behovet av krav på besiktningar av elinstallationer i bostäder. Syftet med uppdr..
Kabelförläggning - vad gäller?
Vi får ofta frågor som rör verksamhetstypen Kabelförläggning och den tidigare behörigheten BB3. Här reder vi ut begreppen.
LEDARE - Fel fokus vid bristande installationer
Den senaste tidens rapportering om bristande elinstallationer inom framför allt solcellsanläggningar är oroande. Röster höjs som kräver besiktning av ..
Förändrat klimat kan innebära risker för elsäkerhet
Stigande medeltemperaturer och ökad nederbörd kan få konsekvenser för elsäkerheten. Den handlingsplan för klimatanpassning som Elsäkerhetsverket har p..