Sök
IP-klasser för märkning av fuktskydd
Om en elektrisk produkt ska användas i miljöer där damm, rost, fukt eller vatten kan tränga in, är det viktigt att den är märkt med vilket fuktskydd, ..
Produkter A-Ö
Det är viktigt att du håller koll på dina elprodukter så att de är hela, fungerar som de ska och inte stör andra produkter. På följande sidor hittar d..
Elsäkert sportlov
Vad har elsäkerhet med sportlov att göra? En hel del vill vi påstå – från skidvallning till strumptorkning. Vi har samlat en del tips som vi vill skic..
Att få ström genom kroppen
El är livsfarligt och kan ge allvarliga skador för livet. Om du får ström genom kroppen kan du i värsta fall dö. Så chansa aldrig med el. Ett enda mis..
Elsäkerhetslagen
Den 1 juli 2017 trädde elsäkerhetslagen i kraft. Genom lagen fick Sverige ett helt nytt system för vilka krav som gäller för den som utför elinstallat..
Köpa begagnade leksaker - checklista
Det är hållbart att välja begagnat, men det finns gånger då du bör avstå. Material åldras och gamla leksaker kan gå sönder. Smådelar kan lossna så bar..
Så förebygger du elolyckor hemma
En vanlig uppfattning är att hushållsel är ofarlig. Inget kan vara mer fel. Elen som finns i våra hem kan ge allvarliga skador och i värsta fall leda ..
Villa eller fritidshus
Äger du egen villa, radhus eller fritidshus? Då är du också innehavare av bostadens elanläggning och ansvarig för att den och alla anslutna elprodukte..
Öppettider
Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor som rör elsäkerhet och störningar som orsakas av el. Vi har öppet alla helgfria vardagar med vissa ..
Vad gör en elprodukt säker?
Som användare ska du alltid förvissa dig om att din produkt är säker. Du ansvarar också för att produkten används och underhålls på ett sätt som inte ..