Sök
Barn och elsäkerhet
El är farligt och ska hanteras med försiktighet. Innan ditt barn har lärt sig elsäkerhet kan du förebygga olyckor genom att petskydda eluttag, undvika..
Så tar du ditt ansvar för elen
Du är själv ansvarig för att elen i din bostad är säker och används på ett säkert sätt. Det gäller oavsett var och hur du bor. Vissa regler är generel..
Elbesiktning i bostäder
Regeringen gav Elsäkerhetsverket i december 2021 i uppdrag att utreda behovet av krav på besiktningar av elinstallationer i bostäder. Syftet med uppdr..
Mellanstadiet
Här hittar du som lärare lektionsmaterialet "Elsäker" framtaget till elever i mellanstadiet.
Lågstadiet
Genom att hålla koll på möjliga risker kan du som lärare i lågstadiet själv påverka elsäkerheten i barnens närmiljö. Gör deras omgivning tryggare geno..
Hyresrätt
Om du bor i en hyresrätt har du också tillgång till lägenhetens elanläggning och de elprodukter som din hyresvärd tillhandahåller, till exempel spis, ..
Förskola
Genom att hålla koll på möjliga risker kan du som förskolpedagog själv påverka elsäkerheten i barnens närmiljö. Gör deras omgivning tryggare genom att..
Sälja begagnade leksaker - checklista
Det är hållbart att välja begagnat, men det finns gånger då du bör avstå. Material åldras och gamla leksaker kan gå sönder. Smådelar kan lossna så bar..
Köpa begagnade leksaker - checklista
Det är hållbart att välja begagnat, men det finns gånger då du bör avstå. Material åldras och gamla leksaker kan gå sönder. Smådelar kan lossna så bar..
Vad kan orsaka en elolycka?
Det finns en mängd olika saker som kan ligga bakom en elolycka. En elprodukt kan av någon anledning ha blivit spänningsförande, ett barn kan ha kommit..