Elektriker hemma hos privatperson

Filmer om elsäkerhet på engelska

Hur funkar det när man ska beställa elinstallationer och vad kan man som kund göra om något eljobb går fel? Nu finns åtta filmer om elsäkerhet översatta till engelska i syfte att öka kunskapen hos allmänhet och bransch.

Är du engelsktalande och vill veta mer om hur elsäkerheten i Sverige funkar? Nu finns åtta filmer med engelsk speaker och text som beskriver vilka regler som finns och vilket ansvar du och andra har för att inte någon skadas av el. Filmerna finns på Elsäkerhetsverkets webbplats och på Youtube.

Filmerna ”Electrical safety in Sweden”

Vad har man själv för ansvar för el i hemmet och vad gäller för den som ska beställa en elinstallationstjänst? Det är några av frågorna som filmerna besvarar. Sex av filmerna vänder sig mer till medborgare och två är riktade till branschen.

– Det finns många i samhället som inte pratar eller förstår svenska men som behöver nås av information om elsäkerhet. Med de engelska versionerna hoppas vi att det blir enklare för icke svensktalande att förstå hur elsäkerhetsregler fungerar i Sverige. Filmerna kan också hjälpa människor att veta vad de ska fråga om när de väl kontaktar Elsäkerhetsverket och det minskar handläggningstider, säger Robert Berglind, kommunikatör på Elsäkerhetsverket.

Filmerna får gärna användas av de som exempelvis jobbar med utbildning och rekrytering till branschen, så att informationen sprids vidare.

 

Länk till de engelska sidor elsakerhetsverket.se

Länk till de engelska filmerna på Youtube

Frågor om filmerna eller vill du ladda ner dem? Kontakta:

Robert Berglind

Kommunikatör
Telefon: 010 - 168 05 23
E-post: robert.berglind@elsakerhetsverket.se

Senast granskad: 2024-03-19