Sök
Ta fram egenkontrollprogram
Steg 2: Beskriv kompetenskrav och tillgången till kompetens
När ni landat i att ni ska utföra elinstallationsarbeten och beskrivit vilka typer av elinstallationsarbeten ni avser utföra, så är det dags för nästa..
Steg 6: Beskriv hur ni säkerställer att en person med rätt kompetens utför ett visst arbete
I föregående del i egenkontrollprogrammet har ni nu beskrivit de system eller rutiner ni använder för att ta reda på vilka förutsättningar som finns i..
Del 1: Elinstallationsverksamheten
Detta avsnitt i egenkontrollprogrammet ska omfatta beskrivningar av ert elinstallationsarbete, era kompetenskrav och tillgången på kompetens, vem elle..
Steg 3: Vilken eller vilka är era elinstallatörer för regelefterlevnad?
När ni beskrivit hur ni avgör vilken kompetens som krävs för respektive arbete samt avgjort vilken kompetens varje person har, så är det dags att fun..
Vad innebär egenkontroll?
Egenkontrollprogrammet är de rutiner som ett företag behöver ta fram för att elinstallationsarbete ska utföras av personer med rätt kompetens, på rätt..
Jämställdhet i elektrikeryrket
Personer som utför elinstallationsarbeten yrkesmässigt brukar kallas för elektriker. Elektrikeryrket är ett av de minst jämställda yrkena med endast 3..
Del 2: Rutiner och kontroller
I denna del av egenkontrollprogrammet ska ni bland annat beskriva hur ni skaffar er anläggningskännedom och hur ni gör en kravbestämning. Företagets b..
Så går rekryteringen till
När Elsäkerhetsverket rekryterar nya medarbetare är det viktigt att alla som söker jobb hos oss hanteras objektivt och rättvist och att vårt urval byg..
Egenkontrollprogram
Alla elinstallationsföretag måste ha ett egenkontrollprogram. Egenkontrollprogrammet är de rutiner som ett företag behöver ta fram för att elinstallat..