Sök
Certifieringsmärken
Många tillverkare väljer att göra en tredjepartscertifiering. Även om det inte är ett krav att märka produkterna med dessa märken kan det vara bra att..
Elfiltar och värmedynor
Varje år inträffar flera olyckor med elfiltar och värmedynor. Olyckorna beror i många fall på att värmetrådarna i filten eller i dynan kommer i kontak..
Handläggning marknadskontroll
Varje år marknadskontrollerar Elsäkerhetsverket ungefär 350 elektriska produkter. De flesta av våra ärenden går till på följande vis.
Går det att använda gamla adventsljusstakar om jag byter glödlamporna mot LED-lampor?
Krav för B
För att få en begränsad auktorisation, B, ställs ett utbildningskrav och ett krav på praktisk erfarenhet. Kraven regleras i Elsäkerhetsverkets föreskr..
Frivilliga åtgärder vid marknadskontroll
Om Elsäkerhetsverket vid marknadskontroll upptäcker att en av era produkter har brister har ni möjlighet att själv hantera bristen. Vad ni kan göra be..
Förslag till nya föreskrifter om starkströmsanläggningar
UPPDATERING (2022-04-21): Myndigheten har den 21 april beslutat om nya föreskrifter gällande starkströmsanläggningar.
Planera din solcellsanläggning
Det finns en hel del att tänka på innan du uppför din solcellsanläggning. Vilken solcellslösning ska du välja? Vilka förutsättningar finns på den plat..
IP-klasser för märkning av fuktskydd
Om en elektrisk produkt ska användas i miljöer där damm, rost, fukt eller vatten kan tränga in, är det viktigt att den är märkt med vilket fuktskydd, ..
Belysning utomhus
Inför mörka kvällar tänder många sina utebelysningar. Men kom ihåg att el, fukt och kyla kan vara en farlig kombination. Se därför till att din utomhu..