Solpanel mot blå himmel med ulliga moln.

Dags för Solmässan i Karlstad

26 april samlas bransch, leverantörer, fastighetsägare och intressenter för att delta i Solmässan på Nöjesfabriken i Karlstad. Från Elsäkerhetsverket deltar Mikael Carlson för att bland annat prata om regelverket för installation av solceller och laddboxar, vikten av fortlöpande kontroll och erfarenheter från elrelaterade bränder.

Solmässan är en viktig mötesplats med fokus på solenergi, batterilagring, fordonsladdning och elfordon och den arrangeras för sjunde gången i Karlstad. Under rubriken ”Elsäkerhet i energiomställningen – solcellsanläggningar och elbilsladdning”, håller Mikael Carlson, teknisk expert på Elsäkerhetsverket föredrag 13.00 – 13.30.

– Regelverket har tidigare uppfattats som otydligt, därför har Elsäkerhetsverket jobbat aktivt i ett antal år för att förbättra kunskapsläget, säger Mikael om varför vi har det här föredraget.

Intresset för solceller har länge varit stort och branschen växer just nu i en mycket snabb takt. Därför är det viktigt med ökad kunskap inom området enligt Mikael:

– Riskerna med solceller och elbilsladdning är få, men en bristfällig installation eller en felaktig användning kan sluta med brand. Föreläsningen kommer belysa regelverket, visa när det gått fel, samt ge tips på vad man som innehavare bör tänka på både som beställare och användare.

Solmässan äger rum 26 april klockan 10.00 – 18.30 på Nöjesfabriken i Karlstad, Karlagatan 42. Mikaels föredrag är mellan 13.00 – 13.30.

Läs mer om Solmässan här
Köp biljetter här

Senast granskad: 2023-04-19