• Skriv ut
Alternativ bildtext

Sök elinstallatör

På den här sidan kan du kontrollera om en person har behörighet som elinstallatör. Kontrollen sker mot Elsäkerhetsverkets elinstallatörsregister.

För att kunna göra en sökning behöver du ange antingen för- och efternamn samt adress eller personnummer på personen du vill kontrollera. Uppgifterna lämnar du i vårt webbformulär. 

Omfattar endast personer

I Sverige är behörighet som elinstallatör personlig vilket innebär att Elsäkerhetsverkets register endast omfattar personer. Inga företag finns med i registret. Detta kommer att fungera annorlunda från och med 1 juli 2017. Läs mer under om de nya reglerna via länken nederst på sidan..

Hittar du inte den du söker

Det räcker om det finns en behörig elinstallatör vid ett företag, han eller hon har då ansvar för att de elinstallationer som utförs av företaget blir riktiga. Innan du anlitar en elinstallatör bör du kontrollera om han eller hon har behörighet eller om någon vid företaget har det.

Webbformulär - sök elinstallatör

Nya regler från 1 juli 2017

På den här sidan finns det information som slutar att gälla den 1 juli, då nya regler träder i kraft. Läs mer om förändringarna.

Sidansvarig: Per Höjevik
Publicerad: 2009-02-24
Senast uppdaterad: 2017-01-25